В Одесі відреставрували двері кінця 19 століття: як вони виглядають

Загалом відновили ковані грати й рельєфні елементи дверей

Реставратори із “Тисячі дверей” продовжують свою справу. Так, нещодавно фахівці закінчили реставрацію дверей інженера Єміля Кречмара на вулиці Буніна, 21. 

Щоб повернути дверям свій первісний вигляд, спеціалісти застосували традиційні реставраційні методи. Тут відновили ковані грати й рельєфні елементи дверей, а також підібрали латунні дверні ручки “відповідно до епохи”. Крім цього, відтворили кватирки, які є точними репліками історичної фурнітури.

“Ці елементи були відтворені ковалем спеціально для цих дверей у період реставрації, підкреслюючи унікальність та автентичну цінність кожної деталі”, - розповіли спеціалісти. 

Найголовніше — це зберегти автентичність усіх елементів. 

“Процес реставрації був працею любові і поваги до минулого, де кожна різьблена лінія і вигин реставрувалися з особливою увагою до деталей”, - зазначили реставратори

Двері відреставровані в Одесі

Нагадаємо, що в Одесі відреставрували старовинні двері. Так, волонтери з проекту “Тисячі дверей” повідомили, що на вулиці Жуковського, 6 відновили черговий витвір дерев’яного мистецтва – двері у будинку Е. Вассерман.

В Одесі майстри відреставрували під'їзні вхідні двері Тепера на Єлисаветинська 6. Цей витвір столярного мистецтва виконано з модрини 1903 року і тепер завдяки реставрації знову має первозданний вигляд. Про це повідомляє команда "Тисячі дверей Одеси".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Артем

22 лютого 2024, 21:22

Получилось супер. Жаль такую красоту не купить, скажем, на Виолити или на рынке.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися