Держава вимагає від одеситів 1,5 мільярда гривень

Борг одеситів за теплопостачання сягнув 1,5 мільярда гривень.

21 лютого Ганна Позднякова, директорка КП "Теплопостачання міста Одеси", оголосила на засіданні сесії Одеської міської ради, що одесити мають борг за теплопостачання у розмірі 1,5 мільярда гривень.

Три тисячі судових проваджень щодо стягнення заборгованості перебувають у судах Одеси за офіційними даними. За словами директорки дехто самостійно оплачує борг після судового позову, але є і ті, чиї матеріали доводиться передавати до виконавчої служби. В другому випадку боржник має сплатити не лише борг, а й судові витрати та виконавчий збір у розмірі 10% від боргу.

Слід зазначити, що відтепер на суму боргу нараховується пеня, а через несплату боржників можуть припинити обслуговувати та звернутися до суду.

Зазначимо, що з 1 січня 2024 року мінімальна заробітна плата в Україні сягає 7100 грн на місяць. Тариф на тепло для населення в Одесі становить 1813 грн за 1 Гкал. Відповідно, за опалення в однокімнатній квартирі українець з мінімальною зарплатнею має сплатити в середньому 1000 грн. Додамо до цієї суми плату за газ, електроенергію, воду та інші комунальні витрати. Як висновок, половина зароблених коштів піде на оплату комуналки. А потім ще приходить повістка до суду за несплату боргу перед державою. І це у воєнний час.

Раніше"Коментарі" писали, що в Одесі два будинки відключили від електропостачання на підставі заборгованості за спожиту електроенергію. Йдеться про будинки за адресами Тираспільське шосе, 29, та Юхима Фесенко, 9. Про це повідомляє Одеська міська рада. У 2024 заборону на штрафування за несплату ЖКП продовжать лише на тимчасово окупованих територіях і там, де ведуться бойові дії.

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися