У водоймах Одещиніи розпочинається заборона на вилов раків: де саме

Компенсація за одного незаконно виловленого рака становить 3 332 грн

У водоймах Одеської області з 25 лютого встановлюється заборона на вилов раків у водоймах Одеської області. Про це повідомили в Одеському рибоохоронному патрулі. 

Вилов раків забороняється у Дністровському лимані, річці Дністер, рукаві річки Турунчук, озерах заплави Дністра та Кучурганському водосховищі в межах Одеської області.

“Заборона встановлюється щорічно у зв’язку з початком періоду линьки річкових раків та виношування ними ікри. Біологічне обґрунтування щодо термінів заборони надано Інститутом рибного господарства Національної академії аграрних наук України”, - йдеться в повідомленні. 

Нагадуємо, лов раків під час заборони є грубим порушенням рибоохоронного законодавства. За незаконне їх добування передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків.

Компенсація за одного незаконно виловленого рака становить 3 332 грн.

Нагадаємо, що також на Одещині з 15 лютого встановили нерестову заборону на вилов камбали-глоси у Чорному морі та лиманах регіону. Про це повідомили в Державному агентстві меліорації та рибного господарства України. Заборона триватиме до 30 квітня. 

“Коментарі” писали, що черговий рейд на озері Ялпуг викрив порушників зі збитками державі майже на 365 тис. грн. Так, вранці 11 лютого інспектори Одеського рибоохоронного патруля разом з прикордонниками зупинили двох браконьєрів, що на дерев’яному човні ловили рибу за допомогою електровудки. Про це повідомили в Одеському рибоохоронному патрулі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися