На честь моряка, який загинув під час атаки окупантів на порт Одещини, назвали катер

Відтепер катер має назву "Лоцман Сурін"

Вчора голова Адміністрації морських портів України Юрій Литвин зазначив, що портовому катеру на Одещині дали ім’я лоцмана, який загинув від російської ракети восени минулого року. Про цеповідомили в АМПУ.

“Сьогодні ми зібралися з нагоди підняття державного прапора України на лоцманському катері, який був переданий французькими партнерами. Перш за все, я висловлюю свої співчуття рідним та близьким Сергія. Ми всі поділяємо ваше горе і сумуємо разом із вами. Для всіх нас - це велика втрата. 

У церемонії з підйому державного прапора взяли участь рідні загиблого, керівництво ДП “АМПУ” та філії “Дельта-Лоцман”. Юрій Литвин передав родині загиблого фото катера та пам’ятні документи Адміністрації судноплавства, про присвоєння лоцманському катеру імені С. Суріна

“З цього дня, в якій би акваторії українських портів не працював катер, в ефірі завжди звучатиме ім'я лоцмана Суріна”, - додав начальник філії "Дельта-Лоцман" Олександр Голодницький.

За відданість справі, мужність при виконанні завдань, Указом Президента України №16/2024 Суріна Сергія Володимировича нагороджено орденом "За мужність" ІІІ ступеня, посмертно.

Нагадаємо, що російські окупанти завдавати удару у напрямку одного з портів Одещини. За інформацією генпрокуратури, ворог поцілив по цивільному морському судну під прапором Ліберії. Судно в цей час швартувалося до причалу морського торговельного порту. За словами речниці Сил оборони півдня Наталії Гуменюк, під час обстрілу загинув моряк. Лоцман мав українське громадянство. Моряк був працівником Адміністрації морських портів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися