Стало відомо, скільки грошей ДТЕК інвестує в оновлення електромереж на Одещині

Інвестиції спрямовані на забезпечення надійного електропостачання та підтримку соціально важливих об’єктів

ДТЕК Одеські електромережі у 2024 році планує продовжити свою інвестиційну програму, спрямовану на модернізацію ключових енергооб’єктів Одеської області. В рамках цього проєкту підприємство спрямує понад 1,1 мільярда гривень на реконструкцію та розвиток електромереж. Про це повідомляє пресслужба ДТЕК Одеські електромережі.

Генеральний директор ДТЕК Одеські Електромережі, Дмитро Григор’єв, підкреслив важливість цих інвестицій, зазначивши, що вони спрямовані на створення стійкого та надійного електропостачання для місцевих споживачів та соціально важливих об’єктів.

ДТЕК Одеські електромережі продовжує створювати інфраструктуру для відбудови регіону і відновлення економіки. Загальний обсяг інвестиційної програми на 2024 рік становить 1,1 мільярда гривень. Завдяки будівництву нових ліній, підстанцій та модернізації існуючих, ми мінімізуємо аварійні ситуації та забезпечимо стабільну роботу електромережі Одещини, –  зазначив генеральний директор ДТЕК Одеські електромережі Дмитро Григор’єв. 

У межах інвестиційної програми планується реконструкція трьох високовольтних підстанцій 110 кВ у різних районах Одеси та області. Це допоможе підвищити надійність електропостачання для більш ніж 20 соціально важливих об’єктів, серед яких лікарні, котельні та системи водопостачання.

Окрім цього, планується будівництво нової кабельної лінії у Хаджибейському районі міста Одеси, що забезпечить резервне живлення для високовольтної підстанції 110 кВ та допоможе скоротити тривалість відключень у разі аварійних ситуацій.

Заміна застарілого обладнання на нове на 14 розподільчих пунктах 10 кВ дозволить забезпечити безперебійне електропостачання для 56 тисяч клієнтів у Одеському районі, включаючи Одесу.

Нагадаємо, протягом минулого року ДТЕК Одеські електромережі успішно підключили до енергосистеми 306 нових об’єктів відновлювальної енергетики. Ці сонячні та вітрові електростанції додали 67 МВт до загальної потужності, покращуючи енергетичну систему та сприяючи її децентралізації в Україні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися