До Одеси прибула голова МЗС Німеччини Анналена Бербок: подробиці візиту

Пані Бербок ознайомилася з наслідками російського тероризму в Одесі

До Одещини з робочим візитом прибув Глава німецької дипломатії. Візит присвячений другій річниці повномасштабного вторгнення російських окупантів на території України. Про це повідомив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер. 

“Німеччина за останні два роки стала другим за величиною постачальником військової допомоги Україні та рішучим прихильником членства України в ЄС. Вдячні голові МЗС Німеччини Анналені Бербок за візит та особливу увагу до нашого регіону”, - зазначив Кіпер. 

Пані Бербок ознайомилася з наслідками російського тероризму, зокрема на власні очі побачила руйнування, спричинені обстрілами та рішуче засудила агресію РФ проти України.

Крім того, поінформували Міністра закордонних справ ФРН щодо безпекової ситуації в Одеському регіоні. 

“Сподіваємося на подальше посилення ППО. Візит Глави німецької дипломатії до Одеси засвідчує підтримку з боку ФРН у боротьбі України за територіальну цілісність та збереження суверенітету”, - наголосили в Одеській ОВА. 

Крім того, делегація з Німеччини, очолювана віцепрезиденткою Бундестагу Катрін Герінг, відвідала Одеський ліцей №6. Спільно з нею були керівник офісу віцепрезидентки Андреас Капплер та представники медіа Торстен Денклер та Фрауке Ніємеєр. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Нагадаємо, що в Одесу також прибув колишній Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер. Разом з начальником Одеської ОВА та головою Одеської обласної ради обговорили ряд ключових питань для регіону. Про це повідомляє Одеська обласна військова адміністрація.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися