На Одещині прокуратура повернула 44 га сільгоспземель навчальному закладу

Вартість сільгоспземель - 7,6 млн грн

Прокурори повернули навчальному закладу на Одещині 44 га сільгоспземель вартістю 7,6 млн грн. Так, за втручання прокурорів Роздільнянської окружної прокуратури Саханській гімназії Цебриківської повернуто земельну ділянку. Про це повідомили у відомстві. 

З’ясовано, що Саханській гімназії передали землю у постійне користування для дослідних і навчальних цілей. Надалі, освітнім закладом укладено договір про спільну обробку землі з агропідприємством строком на 8 років.

Проте прокуратурою доведено у суді, що зазначений договір насправді є удаваним правочином і містить всі ознаки договору оренди землі та не передбачає будь-якої спільної діяльності з боку навчального закладу, окрім отримання орендної плати.

Крім того, внаслідок фактичної передачі земельної ділянки, що належить гімназії на праві постійного користування в оренду підприємству відбулась фактична зміна цільового призначення землі на ведення товарного сільгоспвиробництва

“Суд погодився з доводами прокурора про те, що освітній заклад не мав повноважень приймати рішення щодо розпорядження землею, яка знаходиться у державній власності та перебуває лише в користуванні гімназії, а суб’єкт господарювання мав намір приховати справжні правовідносини та уникнути передбаченої законом процедури для отримання ділянки в оренду”, - йдеться в повідомленні прокуратури. 

Нагадаємо, що прокуратура повернула державі цілісний майновий комплекс ДП “Укрспецобладнання” вартістю 270 млн грн. Так, Одеська обласна прокуратура домоглася в апеляційному порядку розірвання договору оренди. Про це повідомили у відомстві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися