В Одесі функціонує програма підтримки сімей загиблих військовослужбовців: допомога до 65 тис. грн

Одеса підтримує родини загиблих військовослужбовців через міську цільову програму

Одеська міська територіальна громада в рамках Міської цільової програми "Ветеран Одеси" на 2024-2026 роки ініціює важливий проєкт підтримки сімей загиблих та померлих військовослужбовців. З міського бюджету буде виділено кошти на спорудження надгробків і облаштування місць поховань тих, хто віддав життя за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

У рамках програми, родини загиблих мають можливість отримати адресну одноразову матеріальну допомогу до 65 тисяч гривень. Вибір надгробків залишається за сім’ями, які можуть обрати зразки, затверджені рішенням Виконавчого комітету Одеської міської ради.

“Родина загиблого самостійно обирає один із варіантів надгробків, зразки яких затверджені рішенням Виконавчого комітету Одеської міської ради від 25 травня 2023 року № 153”, - йдеться в повідомленні. 

Для отримання детальної інформації, консультацій чи подачі заяв, зацікавлені особи можуть звернутися до Департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради. Адреса: м. Одеса, вул. Косовська, 2д, простір "Єдине вікно ветерана" у Центрі інтегрованих адміністративних послуг. Для довідок доступні телефони: 705 93 85, 705 18 40.

Раніше “Коментарі” писали, що на одному з кладовищ Одеси виділено окрему ділянку для поховання та вшанування загиблих захисників України. При сприятливих погодних умовах планується продовжити встановлення надгробків, а на вибраній ділянці кладовища вони будуть встановлені виключно затвердженого зразка. Про це повідомляє Одеська міська рада.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися