На Одещині затримали ухилянтів, які маскувалися під ізотермічними ковдрами, щоб перетнути кордон

На порушників складено протоколи

На Одещині прикордонники затримали чотирьох чоловіків, які намагалися незаконно перетнути державний кордон України, вдаючись до хитромудрого способу маскування за допомогою ізотермічної ковдри. Інцидент стався в районі Кілійського єрика, що з'єднує Глибокий Турунчук з Дністровським лиманом. Про це повідомили в Державній прикордонній службі України. 

Правопорушники, які є жителями Київської, Дніпропетровської, Полтавської та Сумської областей, обмотали себе ізотермічними ковдрами, закріпивши їх скотчем, у спробі уникнути виявлення тепловізорами. Їхній маршрут було визначено за допомогою інтернет-месенджерів, а за "послугу" кожен заплатив від 3 до 8 тисяч доларів США.

Попри винахідливість, спроба перетину кордону була зірвана завдяки оперативним діям прикордонників, які застосували попереджувальні постріли для зупинки порушників, що спробували втекти, ігноруючи вимоги охоронців кордону.

На порушників складено протоколи за статтями КУпАП, що передбачають відповідальність за незаконне перетинання державного кордону та злісну непокору розпорядженням прикордонників. Рішення щодо подальшої долі затриманих буде прийнято судом.


Нагадаємо, що на Одещині прикордонники Подільського загону за допомогою безпілотника помітили чоловіків, які рухалися в напрямку Молдови. Охоронці кордону негайно спрямували наряд. Про це повідомили в Державній прикордонній службі України.  Ухилянти не реагували на вимогу прикордонників зупинитися. Лише після попереджувальних пострілів вгору, чоловіки виповнили прохання. Як з’ясувалося



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися