Кораблі, повернені Росією, прибудуть до Одеси не раніше середи, - експерти

Експерти підрахували, за який проміжок часу катери і буксир дістануться до Одеси, але у прес-центрі ВМСУ порт прибуття не називають

Кораблі ВМС України, повернені Росією, прибудуть до Одеси не раніше середи. Про це повідомив представник Інституту чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко.

"Розрахунковий час прибуття в Одесу приблизно 8:00 ранку післязавтра (20 листопада. - Авт.) при нормальних умовах", - заявив Клименко з посиланням на моніторингову групу Інституту чорноморських стратегічних досліджень, редакції BlackSeaNews та організації "Майдан закордонних справ".

У моніторинговій групі попереджають: важливо врахувати той факт, що це море і там можуть трапитися різні несподіванки, мовляв, шторм підніметься або буксирний трос обірветься, тому цей час - орієнтовний. Нічого не відомо і про стан кораблів.

Втім, в який насправді порт на материковій Україні прибудуть катери "Нікополь" і "Бердянськ", а також буксир "Яни Капу" залишається під питанням. Одеса - лише припущення експертів, оскільки раніше ці кораблі базувалися саме в порту Південної Пальміри. У прес-центрі командування ВМСУ про це мовчать.

"Все йде за планом. Зараз катери рухаються на материкову частину України", - заявив начальник прес-центру командування ВМСУ Олег Чалик.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", процес повернення кораблів, захоплених Росією під час Керченснкого інциденту в листопаді 2018-го, почався сьогодні вранці.

Джерело: https://odessa.comments.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися