Стало відомо, скільки грошей вклали в медичну систему Одеси за 2023 рік

Протягом минулого року медзакладами міста було надано майже 5 мільйонів медичних послуг

У 2023 році медична система Одеси отримала історичний обсяг фінансування у розмірі 2,8 мільярда гривень. Про це повідомили на  колегії Департаменту охорони здоров'я Одеської міської ради, яка відбулася 29 лютого 2024 року.

Учасники колегії, серед яких представники місцевої та обласної влади, а також Південного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров'я України, розглянули результати роботи медичної системи протягом минулого року.

Заступниця міського голови Світлана Бедрега підкреслила стабільну роботу медичної системи навіть у складних умовах воєнного стану. Вона подякувала Національній службі здоров'я за надійне партнерство та своєчасне фінансування, яке дозволило забезпечити необхідний обсяг медичних послуг для мешканців міста.

Голова Департаменту охорони здоров'я Одеси Левон Нікогосян представив ключові досягнення та виклики медичної системи у 2023 році. Він відзначив впровадження нових напрямків, зокрема у кардіології, трансплантології, телемедицині та реабілітаційній допомозі. Місто розпочало пілотні проєкти з інсуліновими помпами для дітей з цукровим діабетом та вакцинації від вірусу папіломи людини коштом міського бюджету.

Протягом 2023 року було надано майже 5 мільйонів медичних послуг, в тому числі понад 40 000 для внутрішньо переміщених осіб.

Колегія також висвітлила стан надання різноманітних медичних послуг, включаючи стаціонарну та амбулаторну допомогу дорослому та дитячому населенню, а також роботу міської ортопедо-травматологічної служби та реабілітаційній допомозі.

Завдяки великим інвестиціям і стратегічному плануванню, медична система Одеси продовжує розвиватися та надавати допомогу своїм мешканцям.

Нагадаємо, очільник Одеської військової адміністрації Олег Кіпер ознайомився з роботою новоствореної Маяківської станції екстреної медицини, що розташована на стратегічній трасі “Одеса-Рені”. На станцію було передано новий сучасний реанімобіль класу С, повністю оснащений всім необхідним обладнанням. Автомобіль Центр отримав в межах ініціативи UNITED24 від американського астронавта Скотта Келлі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися