Мешканці Одеси почали отримувати незаконні платіжки за комунальні послуги: деталі

У протиправних діях осіб, причетних до незаконного переходу будинків, повинні розібратись правоохоронні органи

В Одесі виникла ситуація, пов'язана з отриманням мешканцями неправомірних рахунків за комунальні послуги. За останній рік понад 28% будинків перейшли під управління приватних компаній без відома мешканців, що викликало численні скарги та розслідування з боку владних структур. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

За період з 01 січня по 01 грудня 2023 року майже третина житлових будинків Одеси опинилася під управлінням приватних компаній, що спровокувало масовий протест мешканців та викликало підозри в неправомірних діях керівництва.

Відповідно до розпорядження міського голови, проведено перевірку КП "ЖКС", результати якої вказують на можливі кримінально-протиправні дії при переході будинків до приватного управління. Отримана інформація передана правоохоронцям для детального розслідування.

Незаконні дії призвели до значних втрат та зростання боргів КП "ЖКС". Приватні компанії вибирали лише справні будівлі, залишаючи аварійні та боржників під відповідальністю комунальної влади.

Міська влада вживає заходів для припинення незаконних дій та поліпшення обслуговування будинків. Мешканцям рекомендують утримуватися від співпраці з приватними компаніями, які не мають документальних підтверджень свого статусу. Комунальні підприємства "ЖКС" будуть продовжувати свою діяльність та надавати обслуговування будинків. Для отримання докладної інформації мешканцям рекомендується звертатися до відповідних контакт-центрів або КП "ЖКС”.

Нагадаємо, тарифи на комунальні послуги в Одесі у новому 2024 році залишаються незмінними. Це стало можливим завдяки мораторію на підвищення цін, який діє в Україні з початку війни. Втім, наразі вже є чимало розмов про підвищення вартості комунальних послуг. Всі ціни  та як передати покази та сплатити — у матеріалі “Коментарі”.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися