Ризиковий тендер: в Одесі скасували капремонт за 17 мільйонів гривень

Виконавець робіт не відповідав тендерним умовам

Завдяки ретельному аналізу Територіального управління Бюро економічної безпеки (БЕБ) в Одеській області, було прийнято рішення розірвати ризиковий договір Одеської міськради на капітальний ремонт адмінбудівлі, який обіцяв витрати з бюджету у розмірі майже 17 млн грн. Аналітики виявили, що виконавець робіт не відповідає встановленим тендерним вимогам, оскільки у компанії відсутнє необхідне майно та кваліфіковані працівники. Про це повідомляє пресслужба БЕБ. 

Після проведення інформаційно-аналітичної роботи фахівці БЕБ надіслали рекомендаційний лист до розпорядника коштів, щоб уникнути розтрати понад 17 млн грн з місцевого бюджету. Результатом цього було прийняття рішення замовником та виконавцем робіт про розірвання договору.

Сергій Мунтян, керівник Територіального управління БЕБ в Одеській області, підкреслив, що подібні ситуації не є винятком для регіону. Тому аналітики зосереджують свою увагу на систематичному моніторингу бюджетних закупівель.

З початку року фахівці Теруправління проаналізували більше ніж 700 тендерів, що були оголошені розпорядниками бюджетних коштів. Упереджено розтрату понад 41 млн грн, – зазначив Сергій Мунтян.

Нагадаємо, прокурори запобігли безпідставним витратам майже 38 млн грн з бюджету. В грудні 2022 року між Управлінням капітального будівництва Одеської міської ради та підприємством був підписаний договір на капітальний ремонт елементів благоустрою міста, але прокурори виявили порушення у процедурі закупівлі. Кошти з місцевого бюджету на 2023 рік не передбачали цих витрат, порушуючи вимоги Бюджетного кодексу України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися