Скандальний туристичний символ Одеси встановили в Стамбулі

Автором "якоря-серця" є проросійський дизайнер Артемій Лебедєв

У місті-побратимі Стамбул відбулося встановлення туристичного символу Одеси – "Якір-серце". В урочистості взяли участь мер Стамбула Екрем Імамоглу та Генеральний консул України в Стамбулі, пан Роман Недільський. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Для Одеси це дуже знакова подія. І я всім серцем та подумки з нашим порідненим містом і турецьким народом. Якір-серце - це частинка Одеси в Стамбулі, це знак нашої  плідної багаторічної дружби, а також вдячність за всю ту підтримку та допомогу, яка надається з першого дня повномасштабного вторгнення, – зазначив мер Одеси.

У зв'язку зі збільшенням російських атак на місто, мер Одеси Геннадій Труханов не зміг взяти участь у церемонії. Пан Роман Недільський вручив пану Екрему Імамоглу частину російської ракети, яку українські митці перетворили на артоб'єкт, що символізує світло, справедливість і добро України.

Ми віримо в силу єдності та важливість нашого гуманітарного обов’язку сприяти миру та стабільності. Разом ми можемо змінити ситуацію, – сказав мер Стамбула.

Нагадаємо, Одеса і Марсель продовжують зміцнювати зв'язки дружби та співпраці, започатковані ще у 1972 році. У 2022 році, коли розпочалося повномасштабне вторгнення РФ на територію України, Марсель надав Одесі вагому підтримку, зокрема десятки тонн гуманітарних вантажів та технічне обладнання. Зараз, у вдячність за десятиліття дружби, на узбережжі Марселя, на ділянці знаменитої кам'яної лави La Corniche Kennedy, французькі майстри створили мозаїку, присвячену 50-річчю побратимських відносин між містами.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися