Одеса і Марсель відзначають 50 років побратимства: символи дружби

На честь 50-річчя побратимства з Одесою узбережжя Марселя прикрасили мозаїкою 

Одеса і Марсель продовжують зміцнювати зв'язки дружби та співпраці, започатковані ще у 1972 році. У 2022 році, коли розпочалося повномасштабне вторгнення РФ на територію України, Марсель надав Одесі вагому підтримку, зокрема десятки тонн гуманітарних вантажів та технічне обладнання. Про це повідомили в Одеській міській раді.

Зараз, у вдячність за десятиліття дружби, на узбережжі Марселя, на ділянці знаменитої кам'яної лави La Corniche Kennedy, французькі майстри створили мозаїку, присвячену 50-річчю побратимських відносин між містами.

Голова французько-української асоціації "Марсель-Одеса" Наталія Добрянська висловила подяку першому заступнику міського голови Марселя Michele Rubirola-Blanc за ініціативу, яка стала ще одним підтвердженням міцності дружби між містами.

Нагадаємо, що символом незламної дружби став анкер-серце, встановлений у 2019 році на марсельському узбережжі Середземного моря. У відповідь на події в Україні, цей символ було перенесено до центру Марселя, на площу біля Ратуші, щоб щодня нагадувати про важливість об'єднання проти агресії.

“Відтепер наша дружба закарбована й у камені. Дякуємо нашому порідненому місту та всім мешканцям Мерселя за всебічну підтримку та допомогу”, - йдеться в повідомленні мерії. 

Нагадаємо, що місто-побратим, Стамбул, збирається надати Одесі значний дарунок - 41 генератор та 10 автобусів. Про це оголосив мер Стамбула, Екрем Імамоглу, під час онлайн-зустрічі із мером Одеси, Геннадієм Трухановим. Натомість Одеса планує передати в Стамбул скандальний туристичний символ. Обговорення щодо цього питання наразі знаходяться на етапі узгодження. Мер Стамбула визначив цю ініціативу як важливий крок у підтримці енергосистеми України та конкретно Одеси.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися