В Одесі створять дорожню карту культурного розвитку

Загалом 70 міст з 5 країн Східного партнерства взяли участь у конкурсі заявок на участь у проєкті

В Одесі вже розпочали роботу над створенням "Дорожньої карти культурного розвитку", яка стане важливим інструментом для стратегії культурного розвитку міста. Проєкт реалізується організацією "Пікселейтід Реалітіз" у співпраці з Департаментом культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Одеської міської ради. Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради. 

Наразі активно проводиться анкетування серед культурних діячів та експертів, щоб врахувати їхні потреби та погляди на культурні ініціативи міста. За словами організаторів проєкту, ця карта буде не лише стратегічним документом, а й інструментом культурної трансформації, який враховуватиме потреби місцевих спільнот.

Карта покликана визначити шляхи розвитку і стати основою для оновлення культурної діяльності в Одесі, враховуючи глобальні та регіональні виклики. Активна участь через опитування та обговорення дозволить безпосередньо вплинути на формування майбутнього культурного ландшафту Одеси, – зазначила керівниця робочої групи "Дорожньої карти культурного розвитку Одеси" Лала Алескерова.

Цей проєкт реалізується в межах ініціативи EU4Culture, яка підтримує міста у розвитку культурних стратегій, а Одеса приєдналася до нього разом із Рівним та Вінницею.

Нагадаємо, в Одесі відбувся перший цьогорічний Інфодень Українського культурного фонду, спільно з Одеською міською радою, у міжнародному культурному центрі UNION. Ця подія є сьомою в рамках нового грантового сезону та позначає важливий крок у розвитку культурної сфери. Одеський регіон став першим, куди завітала команда УКФ у 2024 році, щоб підняти якість та залученість заявок на гранти.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися