Компенсація за знищене житло: Труханов озвучив розмір відшкодування

Внаслідок влучання російського дрона в багатоповерхівку 2 березня загинуло 12 людей, пʼятеро з них – діти

Мер Одеси, Геннадій Труханов, провів зустріч із власниками квартир, що були руйновані внаслідок дронової атаки 2 березня. Підготовлений Технічний звіт щодо стану будинку вимагає затвердження відповідними комісіями і міськрадою. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Відповідно до звіту, 18 квартир було визнано знищеними, а 18 - пошкодженими. Розмір компенсації за програмою єВідновлення буде залежати від цього.

За встановленими державою розрахунками в цьому районі – це 535 доларів за квадратний метр знищеного житла. Провів перемовини на рівні Кабінету Міністрів України  щодо підвищення розміру компенсації. Про результати Кабмін повідомить нас вже найближчим часом. У будь-якому разі ніхто не залишиться без житла, – зазначив мер Одеси.

Найближчим часом будуть проведені роботи з демонтажу аварійних конструкцій та укріплення стін будинку. Також міська влада допоможе мешканцям подати документи для отримання компенсації в рамках програми єВідновлення.

Зазначимо, російські війська вчинили черговий теракт проти цивільного населення в Одесі, залишивши за собою слід руйнівних наслідків. В результаті атаки один з під'їздів багатоповерхівки був повністю зруйнований. “Коментарі” зібрали всю інформацію про атаку по Одесі 2 березня. 

Нагадаємо, Росія завдала удару по Одесі під час візиту прем'єра Греції. Як зазначив прем'єр-міністр Греції Зеленський пояснював міжнародним гостям значення порту і яку шкоду він зазнав під час атак. Згодом пролунала сирена і вибух, який був дуже близько від них. В укриття ніхто спуститись не встиг.  Зеленський прокоментував атаку по Одесі й повідомив про загиблих.  



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися