Гранти для одеських аграріїв: що нового пропонує Уряд

Гранти для садівництва можуть становити до 70% вартості проєкту висадки

Уряд України вдосконалив механізми надання грантів аграріям. Кабінет Міністрів ухвалив постанову № 281, яка внесла зміни до порядків, встановлених попереднім рішенням від 21 червня 2022 року. Про це повідомляє Департамент аграрної політики, продовольства та земельних відносин ООДА.

Згідно з новими положеннями:

  • Максимальний розмір гранту та відсоткове співвідношення фінансування проєкту визначається для садівництва та тепличного господарства. Наприклад, гранти для садівництва можуть становити до 70% вартості проєкту висадки насаджень, а гранти для тепличного господарства - до 70% вартості будівництва модульних теплиць.

  • Уповноважений банк, Мінекономіки та отримувач будуть повідомлені про рішення щодо скасування гранту.

  • Введено додаткові вимоги для моніторингу стану посадки насаджень чи будівництва модульних теплиць уповноваженим банком.

  • Оплата витрат, пов'язаних з реалізацією проєкту, проводитиметься протягом не більше 12 місяців з моменту зарахування гранту.

Постанова також встановлює зміни для моніторингу насаджень, включаючи використання Національної інфраструктури геопросторових даних протягом реалізації проєкту та на п'ять років після його завершення.

Нагадаємо, щоб розвивати сільське господарство в Україні, до переліку культур, що можуть бути вирощені коштом грантів, додали нові позиції. Відтепер за кошти державних грантів фермери Одещини матимуть змогу вирощувати шипшину та мигдаль. Зазначимо, що розмір гранту – від 140 тис. до 400 тис. грн на гектар, але не більше 10 млн грн. Кошти можна використати лише для висадки та облаштування нового саду, ягіднику, винограднику площею від 1 до 25 га з встановленням системи зрошення та водозабору.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися