Вперше з початку пандемії Одеса зустріне круїзне судно: коли прибуде

Пасажирських лайнерів під іноземними прапорами в Одесі не було із 2014 року

Одеса знову стане відпочинковим центром для морських туристів. Як повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на інформацію ДП "Адміністрація морських портів України", подібними хорошими новинами поділився начальник Одеської філії підприємства Максим Лапай.

У четвер, 23 вересня, в Одеському порту побували представники Посольства США в Україні — начальниця сектора торгівлі та інвестицій Елейн Хензл і аналітик відділу Олена Сочнева. Найбільше представниці американської сторони цікавилися роботою порту, моделей співпраці держави і приватних підприємств, а також майбутнім інвестиційного розвитку.

Не могли не приділити уваги також коронавірусній пандемії, яка значно вплинула на безліч сфер нашого життя, в тому числі торгівлю і туризм.

За словами Максима Лапая, найбільше пандемія вплинула на круїзний напрямок діяльності Одеського порту. Все тому, що саме на 2020-2021 рік Україна розраховувала відновити співпрацю з іноземними партнерами, яка була тимчасово припинена в 2014-у.

"Знадобилося кілька років на те, щоб стабілізувалася ситуація з безпекою у Чорноморському регіоні, і колосальні зусилля адміністрації порту в переговорах зі світовими туристичними операторами для повернення круїзних суден в Одесу, — каже Максим Лапай. — І ось, коли ми вже отримали по 20 і більше заявок на судозаходи лайнерів в сезони 2020-21 років, коронавірус поставив на паузу весь круїзний бізнес у глобальному масштабі".

Як результат — Одеса "втратила" два сезони з іноземними туристами, а, отже, і можливість отримати додаткове вливання в місцевий бюджет. Однак, як запевняють в Адміністрації морських портів України, впадати у відчай рано.

"Є невеликий привід для оптимізму — в останніх числах вересня очікуємо візит першого пасажирського судна з іноземними туристами", — повідомив Максим Лапай.

Судно якої країни зайде на території одеського порту, додатково не повідомляється.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що за першу половину 2021 року в портах Одеської області скоротився обсяг перевалки вантажів. Найбільший український порт "Південний" і зовсім втратив 22,05% від перевалки в порівнянні з аналогічним періодом 2020 року. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, які два великі морські порти Одеської області будуть скоро виставлені на продаж.

Джерело: http://www.uspa.gov.ua/ru/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися