Насувається антициклон: в Одесі оголосили штормове попередження

Негода триватиме кілька днів

В Одеській області оголосили штормове попередження. Протягом доби 28 березня очікуються пориви південно-східного вітру. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

У зв'язку з погіршенням погодних умов одеська мерія звертається до одеситів та гостей міста з проханням бути пильними, максимально обмежити переміщення та поїздки, особливо літніх осіб, дітей та вагітних жінок. Прохання не залишати транспортні засоби під деревами та лініями електропередач, обережно пересуватися під деревами – внаслідок сильного поривчастого вітру можливе падіння гілок та кабелів, – йдеться в повідомленні. 

Мінна небезпека в Одеській області 

Шторм також призводить до посилення мінної небезпеки в Чорному морі. Існує серйозна загроза зриву морських мін з якорів та їх викиду на берег. Міни можуть також дрейфувати вздовж узбережжя. Одеситів та гостей міста закликають утримуватися якомога далі від пляжної зони через підвищену небезпеку. Якщо ви помітили морську міну або предмети, схожі на неї, не намагайтесь їх чіпати. Негайно повідомте про це за номером 102 для надання допомоги та безпеки всім громадянам. 

Номери гарячої лінії допомоги

  • Цілодобова медична швидка допомога – 103;

  • Патрульна служба МВС України в Одесі – 102;

  • Оперативний міський центр "Швидка комунальна допомога" – 15-01.

Внаслідок сильного поривчатого вітру, можуть бути розірвані лінії електропередач. Як діяти при відключенні світла – читайте в матеріалі



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися