За підтримки ЮНІСЕФ на одеському вокзалі відкрили дитячий простір (ФОТО)

Усі заняття у точці "Спільно" є безплатними

У перший день квітня на вокзалі "Одеса - Головна" відбулося відкриття особливого простору для дітей під назвою "Спільно", створеного за підтримки Міжнародного дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Цей простір спрямований на надання розваг та підтримки малечі. Відвідувачів чекають майстер-класи від психологів та волонтерів, цікаві ігри та можливість отримати консультації від юриста або психолога. Незалежно від віку або інтересів, усі заняття в "Спільно" є безкоштовними.

Світлана Бедрега, яка є заступницею міського голови, підкреслила, що з початку конфлікту Одеський вокзал став основним місцем транзиту для мешканців Херсонської та Миколаївської областей. З часом, коли Одеса стала безпечнішою, все більше переселенців вирішували зупинитися саме тут.

Наразі під час збільшення кількості обстрілів Одеси та південних регіонів, їхніх трагічних наслідків, коли родини приймають рішення тимчасово переїхати, відкриття точки "Спільно" на вокзалі – це своєчасне та важливе рішення. Це суттєва допомога міській владі, яка зосереджена на захисті та відновленні міської інфраструктури після влучань, а також допомозі постраждалим, – зазначила заступниця міського голови. 

Завдяки надійному партнерству з Дитячим фондом ООН Одеса отримала значний гуманітарний вантаж, включаючи гігієнічні набори, медичне обладнання, предмети особистої гігієни та інше. За останній час до міста надійшло 33 таких вантажі, що допомагає міській владі в організації допомоги постраждалим.

Нагадаємо, в Одесі відкрили безпечний простір "Затишно space" за підтримки Благодійного фонду "Схід SOS" та міжнародних партнерів. Проєкт, який реалізується у 7 містах України, призначений для підтримки жінок, постраждалих внаслідок війни, внутрішньо переміщених осіб та тих, хто опинився у складних життєвих обставинах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися