В Одесі шахрайка зняла "порчу" за 7 тисяч доларів

В Одесі жінка обдурювала пенсіонерок

Поліцейські Одеси розкрили схему шахрайства, що використовувала 45-річна жінка для обдурювання літніх мешканок міста. Жінка втішала стареньких, стверджуючи, що на їхніх дітях "порча", і пропонувала свої послуги у знятті прокляття. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Поліція Одеси повідомила, що правопорушниця встановила контакт з 75-річною пенсіонеркою, представляючись як знайома її доньки. Вона стверджувала, що на доньку жінки накладено "порчу", але вона може провести ритуал для її зняття.

Після того, як літня жінка повірила незнайомці, вона запросила її до своєї квартири для проведення "відворотного ритуалу". Шахрайка викрала всі гроші, які були у помешканні пенсіонерки, що складало 7 000 доларів та 19 000 гривень. Закінчивши "рятівний" ритуал, вона попросила пенсіонерку покласти гроші на шафу й не торкатися їх протягом кількох днів. Тоді жінка тихцем взяла гроші з собою.

Лише після того, як потерпіла зрозуміла, що її обдурили, вона розповіла все своєму онукові, який звернувся до поліції. Зловмисницю вдалося виявити та затримати за декілька годин.

Під час обшуку у місці проживання шахрайки поліція вилучила понад 12 тисяч доларів, 2,5 тисячі євро, 80 тисяч гривень та ряд інших речових доказів.

Жінку затримали за статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вона отримала підозру у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України – у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві, вчиненому в умовах воєнного стану. Також розглядається питання про підозру у скоєнні ще чотирьох схожих злочинів. . Зловмисницю затримано, їй загрожує від штрафу до позбавлення волі.


Нагадаємо, Одеська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт, побудований на матеріалах Державного бюро розслідувань, що завершило досудове розслідування щодо правоохоронця. Той, ведучи розслідування онлайн-шахрайства, взяв хабар від фігуранта кримінального провадження, обіцяючи йому захист від відповідальності. Деталі проведення схеми охоплювала вимагання 10 тисяч доларів США за зупинення справи та повернення вилученого майна. Пізніше правоохоронець поставив умову отримання 20% від прибутків шахрайської схеми.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися