Укриття замість басейну: в одному з районів Одеси планують збільшити кількість сховищ

У більшості будинків в Пересипському районі Одеси немає підвалів чи укриттів

В Одесі організували виїзну робочу нараду, щоб розглянути питання збільшення кількості сховищ у Пересипському районі. Там найбільша проблема з укриттями через відсутність підвалів у більшості будівель, особливо на Пересипу, через високий рівень ґрунтових вод. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

В одній зі шкіл Лузанівки колись давно планували побудувати басейн. Проєкт так і не був завершений, проте це місце може бути придатним для встановлення напівпідземного мобільного укриття. Або ж будівництва стаціонарного. Чекаємо на висновки фахівців,  – прокоментував міський голова результати наради. 

Мер також додав, що вже було перевірено підвал житлового будинку на вулиці Блажка (раніше - Махачкалинська) з метою його можливого використання для укриття учнів двох найближчих шкіл.

Тут вже побудоване одне бетонне укриття на 250 осіб, але загалом у цих школах понад 2000 учнів. Тож ще одне укриття точно стане у пригоді, - зазначив мер Одеси.


Мапа бомбосховищ Одеси

На мапі бомбосховищ Одеси представлено 200 звичайних та 135 протирадіаційних бомбосховищ у різних частинах міста. Крім того, там відображаються паркінги. Мобільні укриття також незабаром з’являться на мапі. Де знаходяться укриття в Одесі можна побачити за посиланням

Нагадаємо, підприємець, який взявся за капітальний ремонт шкільного укриття у Хаджибейському районі Одеси, став об'єктом кримінального розслідування. За даними прокурорів Малиновської окружної прокуратури Одеси, йому оголошено підозру у привласненні бюджетних коштів та службовому підробленні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися