В Мінінфраструктури пояснили, як моряку отримати послужну книжку поштою: три основні кроки

Щодня Адміністрація судноплавства отримує понад 100 заявок від моряків

Послужна книжка моряка (ПКМ) є ключовим документом, що підтверджує досвід роботи моряка на судні і є важливою для отримання кваліфікації та присвоєння звання. У листопаді 2023 року команда Адміністрації Судноплавства та Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури значно спростила процес отримання послуги ПКМ. Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Протягом цього періоду 5858 моряків звернулися за послужною книжкою: 3449 моряків отримали їх поштою, а 1479 — через ДП “Моррічсервіс”. Це підвищення популярності послуги свідчить про її ефективність та зручність. Щодня Адміністрація судноплавства отримує понад 100 заявок від моряків.

Як отримати ПКМ поштою

  • Зібрати всі необхідні документи та додати квитанцію про сплату за бланк послужної книжки у розмірі 245,28 грн.

  • Відправити комплект документів до Адміністрації судноплавства.

  • Очікувати 10 днів і, при позитивному розгляді, отримати ПКМ за вказаною у гарантійному листі адресою.

Нагадаємо, понад 10 тисяч моряків скористалися послугою прозорого дипломування та отримали більш як 11 300 кваліфікаційних документів. Раніше реєстрами моряків завідували треті особи, які брали хабарі, а послуги надавали неякісно. Заробляли на цьому до $150 млн на рік. Отримати дипломи було складно, довго й корумповано. Минулого року міністерство змінило підхід до отримання кваліфікаційних документів моряків.

“Коментарі” писали, що з 1 січня 2024 року українська Адміністрація судноплавства оголосила про зміни у вартості своїх послуг. Ці зміни стосуються ряду послуг, вартість яких пов'язана із розміром прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 3028 гривень станом на 1 січня 2024 року.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися