"Без бар’єрів": в Одесі працює безплатна автошкола для осіб з інвалідністю

Навчання відбувається в автошколі, що базується на Одеському державному університеті внутрішніх справ

В Одесі ветерани війни та члени їхніх сімей, які мають інвалідність з порушенням опорно-рухового апарату, можуть скористатися можливістю проходження безплатної професійної адаптації в автошколі. Цей проєкт реалізується за кошти бюджетної програми Міністерства ветеранів в рамках ініціативи “Без бар’єрів” першої леді України Олени Зеленської. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Для ветеранів з інвалідністю створено спеціалізовану державну послугу з навчання керування автомобілем та отримання водійського посвідчення категорії "В". Автошкола, де проходить навчання, розташована на базі Одеського державного університету внутрішніх справ, і забезпечує інклюзивний доступ для всіх громадян.

Кому доступна ця послуга

Право на отримання безкоштовної професійної адаптації мають:

  • особи, які звільняються або вже звільнені з військової служби;

  • ветерани війни, особи з особливими заслугами перед Батьківщиною та їхні родичі;

  • члени сімей загиблих ветеранів та захисників України;

  • учасники Революції Гідності;

  • військовослужбовці та інші особи, які брали участь у захисті України від військової агресії Росії, та їхні родичі (протягом трьох місяців після закінчення воєнного стану).

Тривалість навчання становить 11 тижнів, після чого іспит проводиться у сервісному центрі МВС на транспортному засобі з ручним керуванням.

Для запису на навчання в Одесі необхідно звернутися до Департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради. Наразі формується реєстр осіб, які планують пройти професійну адаптацію у 2024 році.

За додатковою інформацією можна звертатися до Управління з питань соціальної підтримки ветеранів за адресою: м. Одеса, вул. Косовська, 2Д (Єдине вікно ветерана) або за телефоном: (048) 705 18 40.

Детальніше про проєкт можна дізнатися тут.

Нагадаємо, з початку 2024 року вартість послуг сервісних центрів МВС зросла в десятеро, внаслідок змін, внесених Постановою Кабінету Міністрів України №1386. Ці оновлення стосуються платних адміністративних послуг, зокрема отримання водійських посвідчень та реєстрації транспортних засобів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися