День визволення Одеси: залишився один учасник звільнення міста від загарбників

В покладанні квітів взяли участь представники влади, духовенства, громадськості та ветеранських організацій

Сьогодні, 10 квітня 2024 року, Одеса відзначає важливу дату – 80-ту річницю визволення від фашистських загарбників. З нагоди цього відбулось урочисте покладання квітів. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Церемонії покладання квітів відбулись до  пам'ятника Невідомому матросу на Алеї Слави та обеліску "Крила Перемоги" на площі Десятого квітня. Крім того, одесити продовжують нести квіти та віддавати шану захисникам Одеси в часи Другої світової війни. 

В Одесі залишилися три ветерани, які обороняли та звільняли Одесу під час  Другої світової війни. З них лише один є учасником звільнення міста від загарбників. Це Ахлупін Євгеній Семенович, – йдеться в повідомленні. 


Враховуючи постійну загрозу ворожих ударів, офіційні святкові заходи не проводяться. 

Нагадаємо, поліцейські будуть патрулювати вулиці, громадські місця та пам’ятні об'єкти, присвячені Другій світовій війні, гарантуючи публічний порядок та безпеку. Меморіали, які вшановують героїв-визволителів Одеси, та прилегла до них територія будуть оглянуті працівниками управління вибухотехнічної служби ГУНП в Одеській області, щоб виключити наявність вибухових пристроїв. Після такої перевірки доступ до них буде обмежено через спеціальні пропускні пункти. Також буде тимчасово обмежено рух громадського транспорту біля Алеї Слави. Зокрема, з 6-ї до 20-ї години 10 квітня змінено маршрути автобусів № 203 та 233 та тролейбусу № 3. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Пётр Зудин

10 квітня 2024, 21:46

День Освобождения Одессы ещё впереди!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися