За тиждень в Одесі зафіксовано понад 2000 хворих: які віруси циркулюють

В Одесі відзначається позитивна динаміка зниження захворюваності на ГРВІ, грип та кишкові інфекції

За даними Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, протягом останнього тижня кількість випадків ГРВІ та грипу в Одесі скоротилася на 28,3% в порівнянні з попереднім тижнем. За цей період захворіли 2084 одесити, причому діти до 17 років становили 69,9%. Про це повідомляє Одеська міська рада.

Інтенсивність захворюваності ГРВІ та грипу в Одесі залишається нижчою за епідемічний поріг на 60,6% і відповідає сезонному рівню для цього періоду року.

За даними вірусологічних досліджень, в Одесі спостерігалася циркуляція вірусів, які не є грипом (метапневмовірус, COVID-19 тощо). За останній тиждень на COVID-19 захворіли 14 мешканців міста, серед яких двоє дітей.

Також спостерігається позитивна динаміка у зменшенні захворюваності на гострі кишкові інфекції, яка скоротилася на 34,4%, до 46 випадків. З них 58,7% — це діти.

У рамках моніторингу якості питної води в Одесі було проведено аналіз 10 проб на санітарно-мікробіологічні показники та 9 проб на санітарно-хімічні показники. Всі взяті проби відповідали встановленим нормам.

Нагадаємо, за даними останнього моніторингу, в області спостерігається позитивна динаміка зниження захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ). Інтенсивний показник на звітному тижні склав 286,84 на 100 тисяч населення, що на 46,1% нижче епідемічного порогу в 532,05. Така ситуація розцінюється як низький рівень інтенсивності епідемічного процесу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися