Мер Одеси зустрівся з французькою делегацією: що обговорили

На зустрічі з французькою делегацією йшлося про необхідність посилення захисту Одеси ефективними системами ППО

11 квітня мер Одеси Геннадій Труханов зустрівся з делегацією з Франції під керівництвом Посла з питань Східного партнерства та Чорного моря Мікаелєм Ру. Про це повідомляє Одеська міська рада.

Пан Посол висловив свою вдячність за можливість відвідати Одесу і особисто відчути проблеми регіону, а також висловив підтримку одеситам.

Головне завдання французької делегації — розробка стратегічного плану допомоги Україні в протидії російській агресії. Основні напрямки цього плану — військова допомога та підтримка економіки країни. Геннадій Труханов підкреслив важливість Одеси для України з економічного та військового погляду.

Одеса – це стратегічно важливе місто для України й з економічної, і з військової точки зору. І ворог це добре знає. Але сьогодні російська федерація вже не може впливати на торгове судноплавство у Чорному морі, тому б'є точково по нашій критичній інфраструктурі. Тому ми сьогодні вкрай потребуємо ефективних систем протиповітряної оборони, – зазначив під час зустрічі Геннадій Труханов.

Гуманітарна допомога Одещині 

Труханов разом з представниками Управління з координації гуманітарних справ ООН здійснили виїзд на місце події для оцінки ситуації та визначення подальших кроків щодо надання допомоги. В той день, 2 березня, російський дрон забрав життя 2 людей, серед них було 5 дітей. Представниця УКГС ООН в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг наголосила на важливості координації міжнародних зусиль для забезпечення ефективної допомоги. 

Посольство Швейцарії в Україні надало сім нових автомобілів швидкої медичної допомоги для підтримки невідкладних медичних втручань. Цей дарунок включає дві автівки "Тойота" та п'ять автівок марки "Mercedes-Benz 519", які обладнані необхідним медичним обладнанням.

Недавно в Одеській області з'явилися два передові снігоболотоходи "БОГУН". Ці надійні машини, передані Державною службою з надзвичайних ситуацій (ДСНС) від колег з Миколаївської та Херсонської областей. 

Нагадаємо, одеський гарнізон отримав значне поповнення своєї технічної бази завдяки благодійному фонду The Howard G. Buffett Foundation (HGBF). Загалом рятувальники отримали вісім новеньких автомобілів.

Читайте також