В Одеській області розширюється площа вирощування "борщового набору"

Площа посівів під овочеві культури становитиме 38,7 тисячі гектарів

Цього року на Одещині прогнозується суттєве збільшення обсягів вирощування продуктів, що традиційно використовуються для приготування українського борщу. За даними департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської обласної державної адміністрації, загальна площа посівів під овочеві культури, що входять до "борщового набору", становитиме 38,7 тисячі гектарів. Про це повідомляє Одеська обласна державна адміністрація.

Найбільшу частку цих площ, а саме 20,5 тисяч гектарів, займе картопля. Очікується, що цього року Одещина зможе не лише повністю забезпечити себе цим важливим продуктом харчування, а й значну його частину експортувати до інших регіонів України.

Ще 14,7 тисячі гектарів відведено під вирощування овочів. Найпопулярнішими культурами в цій категорії є цибуля, часник, морква, буряк, капуста та перець.

Нарешті, 3,5 тисячі гектарів займуть баштанні культури, такі як кавуни, дині, гарбузи та кабачки.

Збільшення посівних площ "борщового набору" стало можливим завдяки сприятливим погодним умовам цієї весни, а також державним програмам підтримки аграріїв. Очікується, що завдяки цьому кроку Одещина зможе забезпечити продовольчу безпеку регіону

Нагадаємо, Уряд України вдосконалив механізми надання грантів аграріям. Кабінет Міністрів ухвалив постанову № 281, яка внесла зміни до порядків, встановлених попереднім рішенням від 21 червня 2022 року. Гранти для садівництва можуть становити до 70% вартості проєкту висадки. Що нового пропонує Уряд – читайте в матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися