Існують нові загрози ракетного удару по Одесі - Братчук

Війська РФ стріляють та вбивають мирних людей.

В Одесі є високий ризик ракетного удару. Про це повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

"Сьогодні над Одесою наші сили ППО збили ворожий безпілотник типу "Форпост". Його особливість у тому, що він не тільки може проводити розвідку на висоті до п'яти кілометрів, а й несе на собі засоби поразки. Тобто, може атакувати той чи інший об'єкт і вбивати мирних громадянських громадян", - наголосив Братчук.

За його словами, російські окупанти не мають моральних перешкод, не враховуючи, чи це громадянський об'єкт, чи військовий. Вони стріляють та вбивають мирних людей.

"Росіяни стріляють і вбивають мирних людей. Обстріли ведуться з території тимчасово окупованого Криму. Саме звідти ворог випускає ракети з комплексу "Бастіон". Це дуже потужні та швидкі ракети, що летять на дуже низькій висоті. Нашим силам ППО іноді буває складно їх розпізнати і заздалегідь" відреагувати. Тому, на жаль, іноді сигнал повітряної тривоги лунає за кілька секунд до влучення", - сказав речник ОВА.

Братчук додав, що підліток, який загинув учора внаслідок ракетного обстрілу Одеси, намагався врятувати людей похилого віку.

"Він побіг сповістити жителів, які не мають відповідного додатка в мобільних телефонах, про загрозу обстрілу. В результаті людей врятував, а сам, на жаль, загинув. Як герой", - наголосив він.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що 2 травня через обстріл Одеси загинув 14-річний хлопець і поранено 17-річну дівчину . Ракета потрапила до гуртожитку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися