В Генпрокуратурі показали момент удару по Одесі касетним зарядом Іскандера: ВІДЕО

Вчора ввечері ворог підступно атакував Одесу. П’ятеро людей загинуло, понад 30 було травмовано.

Вчора росіяни атакували Одесу балістикою з касетним боєприпасом. Внаслідок обстрілу загинуло п’ятеро осіб. Генеральний прокурор України Андрій Костін опублікував момент удару. 

Удар було здійснено балістичною ракетою Іскандер із касетним боєзарядом. Це невибіркова зброя, використання якої може призвести до значних жертв серед цивільного населення. В радіусі 1,5 км від місця обстрілу вилучено металеві фрагменти та уламки ракети. Слідство має підстави вважати, що рішення про використання саме такої зброї було ухвалено офіцерами зс рф свідомо, аби вбити якнайбільше мирних українців, – написав генеральний прокурор Андрій Костін. 


Внаслідок обстрілу понад 30 людей отримали поранення. На жаль п’ять осіб загинуло. Наразі в лікарнях знаходяться 23 постраждалих. 8 людей у важкому стані, з них 4 - у вкрай важкому. Наразі лікарі борються за життя чотирирічної дівчинки. 

Вчора внаслідок ракетної атаки по Одесі сталася масштабна пожежа. Гасіння полум’я було ускладнено, адже спецтехніка рятувальників не могла під’їхати до будівлі що палала. В ДСНС Одеської області показали як ліквідовували наслідки обстрілу. 

Нагадаємо, в ніч на 23 квітня російські військові використали декілька хвиль ударних безпілотників типу "Shahed-131/136" для обстрілу південних регіонів України. Основною метою атак була промислова і транспортна інфраструктура регіону. Загалом сили ППО збили 11 ударних дронів: 7 з них було на Одещині, 4 – на Миколаївщині. За попередніми даними, постраждали 9 осіб, з них 4 дитини.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися