На Одещині правоохоронці розповіли як протидіяти домашньому насильству та булінгу

За систематичний булінг та насильство може бути кримінальна відповідальність

Співробітники Березівського районного відділу поліції разом з рятувальниками провели зустріч із громадянами на тему домашнього насильства та булінгу. Місцевим мешканцям розповіли про різні види насильства та його наслідки.


Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.


Поліцейські пояснили, що домашнє насильство може бути не лише фізичним, а й психологічним, економічним та сексуальним. Булінг, зазначили правоохоронці, може виражатися у фізичній та психологічній агресії – образах, насмішках, кривлянні, побитті. Поліція закликає громадян відверто заявляти про випадки насильства в поліцію, територіальний підрозділ або на спецлінію "102". Правоохоронці мають достатньо інструментів, щоб вплинути на правопорушників та запобігти домашньому насильству та булінгу.


Покарання за домашнє насильство та булінг


Згідно зі статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, насильство має певні наслідки, такі як накладення штрафу, громадських робіт, або адміністративного арешту. У разі, якщо буде доведено, що насильство має систематичний характер, то правопорушників можуть притягнути до кримінальної відповідальності та покарати за вчинення злочину.


Варто зазначити, що жителю Білгород-Дністровського району Одещини повідомили про підозру в домашньому насильстві над цивільною дружиною. Чоловік регулярно ображав та бив жінку.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися