В Одесі пройде тренінг з психологічної допомоги для військових: де та коли

Це безплатний тренінг для всіх охочих

В Одесі 3-4 травня  пройде тренінг з первинної психологічної допомоги для військових та членів їх родин. Захід відбудеться на базі адміністративного центру Одеської обласної ради (Канатна, 83). 

Про це розповів Валерій Ославський, організатор програми психологічної допомоги від Тихоокеанського університету Сіетлу.

Мета цього заходу — відбудовувати комунікації з постраждалими від війни людьми та надавати допомогу. Посттравматичний синдром буде тільки наростати. І ми чекаємо соцпрацівників, медиків, військових капеланів, вчителів. Ці навички потрібні кожному з нас. Це безплатний тренінг для всіх охочих. Після закінчення учасники отримають сертифікати міжнародного зразка, –  розповів Валерій Ославський.

Як додав Ігор Скрипніченко, радник почесного консула України у США та один з авторів тренінгу "Перша допомога при психологічній травмі", минулого року подібний захід відбувся на Заході України. Тренінги відвідало 830 людей.

Ми всі думаємо про те, які відбудувати нову Україну. Але перш ніж ми відновимо Україну, нам потрібно оновити особистість кожного українця. Як казала перша леді України Олена Зеленська — відновимо людину, вона відновить все. Тому ми разом будемо вчитися мистецтву бути ближче. Будемо вчитися тому, щоб кожне місце, де ми живемо, стало місцем відновлення, – зазначив Скрипніченко.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Центральна бібліотека Ліверпуля та Одеська наукова бібліотека імені Михайла Грушевського стали побратимами.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися