Компенсація за зруйноване житло в Одеській області виплачуватиметься за кошти окупантів

Загальна площа руйнувань складає 255 тисяч квадратних метрів

Мешканці Одещини подали майже дві тисячі повідомлень про зруйноване або пошкоджене житло в результаті російського обстрілу. Вже 1845 інформаційних повідомлень через Дію подали жителі області.

Про це на Форумі відновлення Одеської області розповіла народна депутатка Олена Шуляк.

Площа руйнувань за цими повідомленнями складає 255 тисяч квадратних метрів. У цьому році громадяни отримають компенсації за зруйноване житло з трьох джерел: арештованих активів російського банку, прибутку Нацбанку та міжнародної підтримки.

Для українців сьогодні є одне надвелике бажання – це перемога. А друге і третє можна об’єднати – це мати роботу з гідною зарплатою і мати власне житло. Якщо ми розв’яжемо ці три питання, то повернуться наші українці, яких на сьогодні, за останніми даними ООН, більше ніж 8 млн, – зазначила Олена Шуляк.

Нагадаємо,  “Коментарі” писали, що влучання російської ракети 21 березня завдало шкоди будівлі Свято-Іверського чоловічого монастиря Московського патріархату на понад 10 мільйонів гривень.

Також варто зазначити, що Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища провели обстеження території Одеської області куди влучила російська ракета. За результатами встановлено факт засмічення земельної ділянки залишками ракети та іншими відходами.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися