Безбар'єрність в Одесі: як в місті планують розв'язувати проблемне питання

В рамках зустрічі були визначені першочергові завдання

За ініціативи першої леді України Олени Зеленської "Без бар’єрів" прийнята Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору в Україні. Ця стратегія передбачає забезпечення доступності середовища для осіб з різними видами обмежень та маломобільних груп населення.


Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.


В рамках ініціативи "Без бар’єрів" в Одесі відбулась робоча зустріч заступників міського голови та профільних виконавчих органів міської ради з представником Уповноваженого з прав осіб з інвалідністю при ОВА Олегом Соколовим. Під час заходу розглянуто питання доступності транспортної та дорожньо-тротуарної мережі міста для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, а також визначено завдання, які потребують першочергового вирішення.


За результатом зустрічі буде підготовлено доручення Одеського міського голови виконавчим органам Одеської міської ради з метою продовження системної роботи у напрямку безбар’єрності у місті Одесі, — йдеться в повідомленні.


В Одесі існує проблема доступності для маломобільних груп населення. Інфраструктура міста не пристосована для людей з інвалідністю. Про це розповів Олег Соколов, представник урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю в Одеській обласній військової адміністрації, пишуть “Коментарі”.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися