Майже тисяча переселенців знайшли роботу в Одесі: скільки ще є вакансій

Вакансії є переважно в освітніх та медичних закладах

Майже рік тому, у червні 2022 року, Одеський муніципальний центр по працевлаштуванню розпочав свою роботу на базі центру надання адміністративних послуг. Протягом цього періоду центр зумів надати роботу для понад 800 переселенців, що стали новими жителями Одеси.


Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса, повідомила директор департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради, Олена Китайська.


Центр продовжує активно співпрацювати з роботодавцями та надавати можливості працевлаштування для переселенців. Наразі у центрі доступно ще тисячу вакансій, що відкриває нові перспективи для шукачів роботи.


Кожен ВПО може звернутися, отримати консультацію, працевлаштуватися. За час роботи ми змогли працевлаштувати майже 1000 осіб. Це переважно вакансії в міських установах та підприємствах, які надають освітні та медичні послуги, та займаються доброустроєм міста, – розповіла посадовиця. 


Нагадаємо, що для більшості переселенців Одеса стала другим домом. На сьогодні загальна кількість внутрішньо переміщених осіб, які перебувають на обліку в Департаменті праці та соцполітики  - 123 805 осіб. Майже 54% з них зареєстровані в Одесі вже під час воєнного стану.


Також, зазначимо, що на Одещині перевірили умови проживання в модульному містечку, що розташоване у Великодальницькій громаді. Там християнська місія "Нове життя" організувала містечко з метою розміщення внутрішньо переміщених осіб.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися