В Одесі провели огляд доступності медичних закладів для людей з інвалідністю

Результати перевірки виявили недоліки в безбар’єрності медзакладів Одеси

В Одесі провели перевірку доступності медичних закладів Київського та Хаджибейського (Малиновського) районів. Це було зроблено в рамках системної роботи над створенням безбар'єрного простору в місті.


Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Під час перевірки було оцінено наявність правильно облаштованих пандусів, доступність ліфтів, спеціальних паркувальних місць, а також облаштування санвузлів з урахуванням потреб людей з інвалідністю. Також була перевірена доступність кабінетів, де проводяться діагностичні обстеження, і наявність написів шрифтом Брайля для людей з порушеннями зору.
picture

Результати перевірки виявили певні недоліки, що потребують додаткових заходів для покращення доступності медичних закладів. Заплановано розробку й впровадження додаткових заходів з метою розвитку інклюзії в медичній сфері. Це відповідає Національній стратегії зі створення безбар'єрного простору в Україні, яка активно реалізується за ініціативи першої леді України Олени Зеленської.

Нагадаємо, що за ініціативи першої леді України Олени Зеленської "Без бар’єрів" прийнята Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору в Україні. Ця стратегія передбачає забезпечення доступності середовища для осіб з різними видами обмежень та маломобільних груп населення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


владимир

17 червня 2023, 07:40

"Выявили определенные недостатки"-ну очень интересная формулировка, считая почти полное отсутствие пандусов, подъемников, тактильной плитки и табличек со шрифтом Брайля. Пусть эта хитрющая комиссия предоставит хоть одно фото где все требования по доступности выполнены.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися