В Одесі більше осіб з інвалідністю та людей похилого віку зможуть отримати стаціонарний догляд

Належний стаціонарний догляд в Одесі зможуть отримати майже півсотні осіб з інвалідністю

З метою поліпшення умов догляду за людьми, які потребують підтримки в Одесі відкрили розширене відділення стаціонарного догляду. Воно розташувалось в комунальній установі "Геріатричний будинок-інтернат імені святого цілителя Пантелеймона".  

Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Хоча надання соціальної послуги стаціонарного догляду не включене до переліку базових послуг згідно із Законом України, в Одесі активно вживають заходи для забезпечення її надання мешканцям міста та внутрішньо переміщеним особам.

Сьогодні, у контексті нестабільної соціально-економічної ситуації, все більше людей з інвалідністю, ветеранів та пенсіонерів потребують підтримки та догляду. Зокрема, частина з них опинилася в складних умовах через відсутність рідних у зв'язку з їх виїздом за кордон під час воєнного стану.

Розширення відділення стаціонарного догляду надало можливість отримати якісний соціальний догляд для 45 осіб з інвалідністю та похилого віку. Планується розширення кількості місць ще на 5 ліжко-місць для подальшого поліпшення якості обслуговування.

Нагадаємо, в Одесі відбулася міська медико-психологічна конференція під назвою "Ментальне здоров'я — виклик часу". Участь у заході взяли представники міських закладів охорони здоров'я, соціальної сфери, закладів вищої освіти та громадських організацій.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися