Олег Кіпер розповів наскільки Одещина готова до опалювального сезону

Опалювальний сезон в Одеській області зазвичай розпочинається орієнтовно 1 листопада

Минула зима для Одещини видалася дуже складною, тому наразі енергетики роблять усе можливе, щоб підготуватися до опалювального сезону 2023-2023. Про це повідомив Голова Одеської ОВА Олег Кіпер. 

Так, наразі відомо, що до роботи в осінньо-зимовий період підготовлено 1315 котелень, 1908 км теплових мереж, 248 об’єктів водопостачання, 8867 багатоквартирних житлових будинків, 489 дитячих садочків, 623 учбових закладів, 399 закладів охорони здоров’я. Заготовлено майже 50 тисяч тонн посипкового матеріалу, 321 одиниця спеціалізованої техніки готова до роботи.

“Триває процес із переведення котелень на альтернативні види палива. Кожна 10 Гкал в регіоні виробляється вже незалежно від наявності природнього газу”, - написав Кіпер. 

Також в області проведено інвентаризацію наявності генераторів на життєво важливих об’єктах інфраструктури та соціальної сфери. Об’єкти централізованого водопостачання забезпечені генераторами на 86%, котельні централізованого теплопостачання - на 97%.

Щодо забезпечення генераторами:

Школи - 90%

Садочки- 75%

Лікарні (стаціонари, пологові) - 99%

“Показники будуть збільшуватися. Опалювальний сезон в Одеській області зазвичай розпочинається орієнтовно 1 листопада, але залежить від погодних умов”, - зазначив Кіпер. 

Раніше “Коментарі” писали, що столиця України та Одеса - це два міста, які мають найбільші ризики під час опалювального сезону 2023-2024. На цьому наголосив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час обговорення в рамках головної дискусійної платформи країни BrainHub в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

Джерело: https://t.me/odeskaODA/2868


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися