Епідситуація в Одеському регіоні: від COVID-19 померло 5 людей

Епідемічна ситуація залишається на постійному контролі

Захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції знаходиться у межах сезонних коливань. За останній тиждень, порівняно з попереднім, рівень захворюваності знизився на 21,4%. Про це повідомили в Одеському обласному центрі контролю та профiлактики хвороб.
Рівень госпіталізації хворих нижче рівня минулого тижня на 16,1%. Серед госпіталізованих превалювали діти, на яких прийшлося до 70%, на дорослих відповідно 30%.
На відміну від ГРВІ серед захворілих на COVID-19 переважало доросле населення, питома вага якого в загальній структурі склала 77,2%, а серед них, як і зазвичай, превалювали особи у віці 30-64 роки (62,1%).
Рівень госпіталізації знизився - із загальної кількості зареєстрованих хворих на COVID-19 були госпіталізовані 20%, що нижче попереднього тижня на 24,5%.
За останній тиждень від коронавірусної хвороби померло 5 осіб, 80% з яких у віці старше 65 років, що мали супутні захворювання.
Захворюваність на гострі кишкові інфекції знизилась на 24,5%, у тому числі дітей - на 28%, серед дорослого населення - на 36%. Основну питому вагу у структурі захворюваності складали діти (62%), а серед них найбільш ураженими продовжували залишатись діти 1-4 роки (33%), 5-9 років (27%) та 10-14 років (25%).
Раніше “Коментарі” писали, що епідситуація в Одесі залишається стабільною та контрольованою. Так, медики підбили підсумки за минулий тиждень. Загалом в Одесі захворюваність на ГРВІ та грип знаходиться на сезонному рівні та нижча за епідпоріг на 59,1%. Про це повідомили в Департаменті охорони здоров'я Одеської міської ради



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися