В Одесі знизилась захворюваність на ГРВІ та грип

Протягом минулого тижня захворіли понад 2 тисячі людей

Епідситуація в Одесі залишається стабільною та контрольованою. Так, медики підбили підсумки за минулий тиждень. Загалом в Одесі захворюваність на ГРВІ та грип знаходиться на сезонному рівні та нижча за епідпоріг на 59,1%. Про це повідомили в Департаменті охорони здоров'я Одеської міської ради
Загалом, за останній тиждень захворюваність на ГРВІ та грип знизилася на 24,9% порівняно з попереднім тижнем і склала 2160 випадків, з яких 60,7% - діти до 17 років.
“За вірусологічним моніторингом, циркуляція вірусів грипу не зареєстрована, спостерігалася циркуляція вірусів негрипозної природи (риновірус, аденовірус та ін.)”, - йдеться в повідомленні.
На COVID-19 за минулий тиждень захворіли 82 одесити, серед яких 17 дітей. У той же час, захворюваність на гострі кишкові інфекції протягом останнього тижня знизилася на 14% і склала 37 випадків, з яких 45,9% - діти.
Раніше “Коментарі” писали, що в Одесі розпочато безоплатну вакцинацію проти вірусу папіломи людини. Для щеплень використовується вакцина Гардасил, яка забезпечує ефективний захист від чотирьох найбільш поширених видів вірусу папіломи, що найчастіше спричиняють онкозахворювання репродуктивної системи. Вакцину придбано за кошти муніципального бюджету Одеси в рамках Міської цільової програми “Здоров'я”.
Крім того, українські лікарні та медичні заклади освіти отримають 56 генераторів великої потужності (на 64-220 кВТ), всі вони закуплені у рамках співпраці МОЗ та Світового банку. Зокрема, одеські лікарні також отримають потужні генератори.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися