Заступник голови одеської ОДА взяв участь в зустрічі з Першою леді України: що обговорювали

Послуга з ментального здоров’я вже стає доступнішою

Одеський регіон активно долучився до Всеукраїнської Програми Ментального Здоров'я, надаючи безкоштовні послуги психосоціальної підтримки. Заступник голови ОДА, Дмитро Радулов, взяв участь у зустрічі із Першою леді України, Оленою Зеленською, де обговорювалися ключові аспекти розвитку програми. Про це повідомляє Одеська обласна державна адміністрація.

Під час заходу обговорювалася роль регіональних команд у координації та впровадженні програми на місцях. Основна мета — створити інтегровані програми підтримки для поліпшення ментального здоров'я, охопивши всі сфери життя: охорону здоров'я, освіту, соціальні послуги, зайнятість, та неурядовий сектор.

Звертаючись до послуг з ментального здоров'я, пацієнти тепер можуть звертатися до сімейних лікарів, які пройшли спеціальне навчання за програмою ВООЗ mhGAP. Кожен третій сімейний лікар готовий надавати психологічну підтримку, направляючи у випадках необхідності до фахівців — психологів, психотерапевтів або психіатрів.

Послуга абсолютно безплатна, що робить її доступною для всіх у межах Програми медичних гарантій. Наразі близько 850 закладів первинної медичної допомоги мають контракт із Національною службою здоров'я України, а їхню локацію можна знайти на інтерактивній мапі за посиланням.


Нагадаємо, в Одесі відкрили Центр соціально-психологічної підтримки для внутрішньо переміщених осіб. Нова ініціатива може розмістити до 150 осіб та стане важливим етапом у наданні допомоги тим, хто потребує тимчасового притулку та психологічної підтримки.

Крім того, в Одесі запроваджено ініціативу у рамках Всеукраїнської програми ментального здоров'я "Ти як?" – тепер усі міські дитячі поліклініки обладнані кабінетами психологів. Тут діти можуть безоплатно отримати професійну психологічну допомогу, а їхнім батькам нададуть поради щодо того, як краще підтримувати дітей в цей непростий період.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися