В Одеси відкрили Центр соціально-психологічної підтримки для переселенців: кого заселять в першу чергу

В Одесі зареєстровано понад 85 тисяч переселенців

В Одесі відкрили Центр соціально-психологічної підтримки для внутрішньо переміщених осіб. Нова ініціатива може розмістити до 150 осіб та стане важливим етапом у наданні допомоги тим, хто потребує тимчасового притулку та психологічної підтримки. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Всередині будівлі виконано повний комплекс ремонтних робіт, забезпечено всі необхідні комунікації, а також проведено оновлення як внутрішніх, так і зовнішніх приміщень. Центр оснащений сучасними меблями, а територія навколо будівлі зазнала благоустрою.

З початку повномасштабного вторгнення у нашому місті зареєстровано понад 85 тисяч переселенців. Зрозуміло, що всі міські ресурси для розміщення було вичерпано. Саме тому ми вирішили відремонтувати одну із комунальних будівель і розмістити тут Центр, – сказав мер Одеси Геннадій Труханов.

Центр надає переваги особам, які не можуть собі дозволити оренду житла, зокрема малозабезпеченим, пенсіонерам та багатодітним сім'ям. Крім того, розглядаються інші варіанти розселення для задоволення потреб переселенців.

Нагадаємо, під час своєї робочої поїздки на Одеську область, Президент України Володимир Зеленський відвідав обласний центр соціально-психологічної допомоги. Цей центр став домівкою для внутрішньо переміщених громадян із різних регіонів України, а також тих, кого евакуювали із сектора Газа.

Крім того, в Одесі вже завершено монтаж десяти модульних будинків, призначених для переселенців. Нові житлові об'єкти розташовані неподалік від парку Савицького, освітніх закладів і мають зручний доступ до транспортних мереж. Якщо всі роботи пройдуть за графіком, перші сім'ї переселенців можуть отримати ключі від своїх нових осель уже на початку наступного року. Це лише початок амбітного проєкту, оскільки планується встановлення до 30 модульних будинків на цій локації для тих, хто працює в міських комунальних установах. Паралельно розглядаються інші можливі локації для подібних ініціатив.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися