В Одесі будують житло для переселенців: коли люди отримають ключі від осель

Модульні містечка будують для переселенців, які працюють в міській комунальній сфері

В Одесі вже завершено монтаж десяти модульних будинків, призначених для переселенців. Нові житлові об'єкти розташовані неподалік від парку Савицького, освітніх закладів і мають зручний доступ до транспортних мереж. Про це повідомляє Одеська міська рада.

Якщо всі роботи пройдуть за графіком, перші сім'ї переселенців можуть отримати ключі від своїх нових осель уже на початку наступного року. Це лише початок амбітного проєкту, оскільки планується встановлення до 30 модульних будинків на цій локації для тих, хто працює в міських комунальних установах. Паралельно розглядаються інші можливі локації для подібних ініціатив.

Якщо все піде за планом, то, сподіваюсь, вже на початку наступного року ми зможемо заселяти сюди родини переселенців. Наразі є домовленість про надання Одесі 40 модульних будинків. Дякуємо за допомогу Hapi Homes та американському фонду GH Century, – зазначив Геннадій Труханов. 


Підтримка переселенців на Одещині

Нагадаємо, міжнародний благодійний фонд “Ваше місто” запустив новий медичний проєкт для вимушених переселенців, які мешкають в Одесі та в регіоні. Проєкт розпочався з 1 листопада.

Зазначимо, починаючи з 1 серпня 2023 року, існують нові умови призначення та продовження виплат допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, які змушені були залишити території, де тривають бойові дії або які тимчасово окуповані Російською Федерацією. Згідно з новими правилами, виплата допомоги продовжується автоматично на один шестимісячний період для тих, хто вже має право на її отримання. Однак існують обмеження, які можуть призвести до припинення виплати.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися