В Одеському регіоні для переселенців запрацювала програма “Благодійний лікар”: деталі

Переселенці зможуть пройти безкоштовний огляд терапевта, УЗД та кардіограма

Міжнародний благодійний фонд “Ваше місто” запустив новий медичний проєкт для вимушених переселенців, які мешкають в Одесі та в регіоні. Проект розпочався з 1 листопада. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів засновник фонду Ігор Федін.

“Завдяки програмі “Благодійний лікар” переселенці зможуть пройти безкоштовний огляд у лікаря-терапевта і зробити кардіограму та ультразвукове дослідження. Надалі, список безоплатних процедур буде розширюватися”, – зазначив Федін.

Команда фонду понад пів року працювала над отриманням медичної ліцензії і отримала її першою серед неурядових організацій півдня України після початку повномасштабного вторгнення. Реалізація проєкту стала можливою завдяки допомозі партнерів з міжнародної неурядової організації German Doctors. До кінця року цей напрям працюватиме виключно задля потреб внутрішньо-переміщених осіб.
Організатори зазначили, що їхній фонд працює з початку 2022 року, і за цей період він надав допомогу понад 50 тисячам українців, здебільшого вимушеним переселенцям.
“Коментарі” писали, в Одесі розпочалося будівництво першого з двох запланованих модульних містечок для внутрішньо переміщених осіб. Кожне містечко розраховане на 25-30 будинків. Про це повідомляє Одеська міська рада.
Нагадаємо, починаючи з 1 серпня 2023 року, існують нові умови призначення та продовження виплат допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, які змушені були залишити території, де тривають бойові дії або які тимчасово окуповані Російською Федерацією. Згідно з новими правилами, виплата допомоги продовжується автоматично на один шестимісячний період для тих, хто вже має право на її отримання. Однак існують обмеження, які можуть призвести до припинення виплати.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися