Суспільний бюджет Одеси: без Ейфелевої вежі, але з будиночками для бездомних тварин

На першому засіданні комісія по громадському бюджету підтримала 32 проекти і відправила на доопрацювання 13

В Одесі відбулося перше засідання Комісії з громадського бюджету-2020. Там розглянули перші 49 проектів городян: 32 з них підтримали, чотири відхилили, а ще 13 відправили на доопрацювання. Про це повідомляє прес-служба муніципалітету.

Так, серед відхилених виявилися проекти зі встановлення зменшеної копії Ейфелевої вежі на житломасиві Котовського, створення центру з вивчення біоніки та центру підготовки до МАН (Мала академія наук), а також будівництва фонтану у Малиновському районі міста.

Зате замість цього у місті можуть з'явитися нові будиночки для бездомних собак і кішок, двір у вигляді сонця і центр цифрових освітніх технологій на базі одеської гімназії №2. Також комісія серед інших підтримала проекти з пляжного стріт-арту, створення парку мистецтв, як у Барселоні, і реконструкції кількох дитячих майданчиків.

"Проекти, по яких прийнято позитивне рішення комісії, будуть винесені на відкрите голосування одеситів", - повідомили в мерії.

Проголосувати за проект, що сподобався, і тим самим подарувати йому шанс на реалізацію можна на сайті citizen.omr.gov.ua.

Щорічно з міської скарбниці виділяють певну суму коштів на реалізацію соціальних ініціатив городян, що і одержало назву Суспільний бюджет. Одесити оформляють свої ініціативи в повноцінні проекти і подають на розгляд профільної комісії. Городяни голосують за проекти, схвалені комісією, і ті з них, які набрали найбільшу кількість голосів, отримують гроші на реалізацію.

У цьому році прийом проектів проходив з 1 по 30 жовтня.

Раніше портал "Коментарі" писав про те, що дохідну частину проекту державного бюджету на 2020 рік можуть переглянути.
Джерело: https://odessa.comments.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися