В Одесі озвучили вирок винуватцю загибелі будівельника на Ланжероні

Підозрюваний отримав два роки умовно

Чимало одеситів пам'ятають резонансну справу про загибель різноробочого під час будівництва Центру дельфінотерапії взимку 2019 року. Тоді один із будівельників помер через отримані від падіння автокрана травми, підозрюваним був водій підйомника. Як повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на "Лоцію", у вересні 2021 року суд нарешті озвучив вирок.

Згідно з рішенням судді Приморського районного суду Одеси Дмитра Осііка, обвинувачений був засуджений до двох років позбавлення волі умовно. Служитель Феміди скасував основне покарання (три роки в'язниці) і повірив в щире каяття підсудного.

Чоловікові пред’явили службову недбалість, адже під час будівництва саме він встановив автокран на території із занадто м'яким грунтом. Зрештою, машина перекинулася, що призвело до падіння самого крана. На жаль, в результаті цього загинув 32-річний Владислав Павлюк, який також працював на будівництві.

Слід зазначити, що обвинувачений не був професіоналом у поводженні з автокраном, а також не мав спеціальних документів на дозвіл керувати такою технікою. Однак він чесно визнав свою провину і розкаявся в скоєному. Саме тому в суді вирішили поставитися до його вироку більш поблажливо.

Втім, засудженому все одно доведеться відшкодувати деякі витрати — 12560 гривень за проведення експертиз по справі. Крім цього, йому доведеться постійно відзначатися в органі пробації, повідомляючи про свої переміщення і спосіб життя. Втім, йому навіть не заборонено працювати або вчитися, якщо знадобиться.

До слова, самих організаторів будівництва до відповідальності так і не залучали.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що в Одеському апеляційному суді не побачили нічого поганого в будівництві житлового комплексу "Лідерсівський", залишивши в силі рішення суду першої інстанції про зняття арешту з земельної ділянки. При цьому прохання про обмеження будівництва було подано прокуратурою Одеської області. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, чому дата заснування Одеси може бути змінена рішенням суду.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися