Одеських водіїв з правами на два роки кличуть їх обміняти

Водії, які не вчинили більше двох адміністративних правопорушень, змінюють права без іспитів

Водіям, які у листопаді 2017-го отримали права на два роки, прийшов час отримати посвідчення з терміном дії у 30 років. Про це повідомили у відділі комунікації облполіції.

Якщо протягом двох років водій не зробив більше двох адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху і не допустив вчинення кримінального правопорушення за статтею "Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами" Кримінального кодексу України, то обміняти права можна без іспитів. В іншому випадку доведеться ще раз скласти теорію і практику.

"Обмін першого водійського посвідчення можливий тільки після закінчення його терміну дії, а не раніше", - попередили в поліції.

Щоб обміняти права, потрібно звернутися у будь-який сервісний центр МВС та надати адміністратору паспорт, копію ідентифікаційного коду, медичну довідку про придатність до керування транспортними засобами (форма 083/о) і наявне водійське посвідчення.

Водійські посвідчення на два роки сервісні центри МВС почали видавати випускникам автошкіл в листопаді 2017-го у зв'язку зі змінами, передбаченими постановою Кабінету Міністрів України №885.

В Одесі регіональний сервісний центр МВС знаходиться за адресою вул. Академіка Корольова, 5.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", в Україні незабаром з'являться електронні водійські права.


Джерело: https://odessa.comments.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися