В Одесі правоохоронець намагався побудувати бізнес на ухилянтах

Правоохоронець намагався схилити свого колегу

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо правоохоронця з Одеси, який намагався організувати бізнес з переправлення військовозобов'язаних чоловіків до Республіки Молдова. Обвинувальний акт направлено до суду.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Правоохоронець запропонував знайомому прикордоннику можливість заробітку на ухилянтах. Він знайшов одесита, який погодився заплатити 10 тисяч доларів США за переправлення до сусідньої країни. З цієї суми правоохоронець обіцяв передати тисячу доларів прикордоннику, який мав повідомити, де і коли найкраще спробувати перетнути кордон. Крім того, правоохоронець намагався схилити свого колегу до продовження такої співпраці з іншими бажаючими нелегально перетнути кордон.

Правоохоронця та його "клієнта" було затримано у лютому 2024 року під час передачі 1 тис. доларів США прикордоннику. Правоохоронець обвинувачується в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років.

picture

Нагадаємо, в Одесі співробітник ТЦК вимагав "кругленьку" суму за зняття авто з військового обліку.



Джерело: https://t.me/DBRgovua/4429

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися