На Одещині чоловік незаконно нарубав дерев собі на вирок

Порушник планував продати дерева

Житель Березівщини отримав вирок за незаконну порубку дерев. 44-річного чоловіка чотири рази заставали за незаконним промислом.

Про це повідомляє поліція в Одеській області. 

Уперше його викрили в жовтні 2021 року в лісопосадці Розквітівської ОТГ, коли він, спилявши 142 клени та ясени, їхав додому на автівці із завантаженим деревиною причепом. Поки тривало досудове розслідування, розпочате за даним фактом, через місяць, протягом двох днів поспіль поліцейські викривали фігуранта в лісопосадці в Раухівській ОТГ, де він загалом спиляв 88 акацій та ясенів. А в четверте чоловіка викрили у вересні 2022 року в лісопосадці поряд з селом Шевченкове, де він спиляв 22 клени.

Кожного разу поліцейські у якості речових доказів вилучали у правопорушника автомобілі з причепами, пили, незаконно зрубану деревину, яку передавали на зберігання у Березівське лісництво. Правопорушник зізнався, що дерева планував продавати. Загалом, за висновками експертів, він завдав громаді понад 400 тисяч гривень збитків.

Обвинувальний акт поліцейські скерували до суду, який, дослідивши отримані докази, визнав обвинуваченого винним та призначив йому покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з іспитовим строком три роки.Також суд визначив долю речових доказів – чотири автомобілі, чотири причепи, три бензопили та зруби дерев конфісковано в дохід держави.

picture

Нагадаємо, одесит наловив креветок на кілька сотень тисяч: яке покарання понесе браконьєр.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися